hoe de grens over te komen?
Door: bitethedust4care
Blijf op de hoogte en volg Jaap & Hans
30 Maart 2011 | Gambia, Banjul
Als ook nu blijkt dat de blokkade wel kan blijven aanhouden wordt ons door de ambassade geadviseerd van die locatie weg te gaan. We zijn immers een te gemakkelijk onderwerp in de moeizame onderhandelingen tussen inmiddels Senegal en Gambia. We gaan terug naar een camping nabij het zandpad wat we eerder al hadden willen nemen. We spreken af nog een poging te wagen om via het zandpad Gambia te bereiken. Allereerst moet echter de Yellow cap worden gerepareerd. Die wordt immers nog steeds gesleept en dat is bij 80km zandpad geen doen.
Als we uiteindelijk klaar staan om te vertrekken worden we gebeld met de mededeling dat we de grens over kunnen. Het is dan 18.00 uur.
De vakbondslieden staan op ons te wachten en ze zullen ons escorteren langs de blokkade. Alvorens ze dat doen willen ze nog geld hebben. Cor wordt laaiend waarop de vakbondslieden van het geld afzien.
We kunnen door naar Banjul. De overheid en politie staan ons bij de grensovergang op te wachten en begeleiden ons tot aan de Ferry.
Om 21.30 bereiken we alsnog onze eindbestemming. We hebben dan echter niet ons project in Njawara kunnen bezoeken. Dat gaan we alsnog op een andere dag plannen. We camperen op het terrein van het ressort. De meeste teams kiezen daarentegen voor een bed in het hotel.