op weg naar Dakar (Lac Rose)
Door: bitethedust4care
Blijf op de hoogte en volg Jaap & Hans
28 Maart 2011 | Senegal, Dakar
Alhoewel we vanmorgen later konden opstaan werden we toch al om 6.30 uur wakker. We hadden wederom goed geslapen in ons tentje, de gebruikelijke werkzaamheden gaan ons steeds beter en efficiënter af.
Vandaag naar Dakar. Een tocht van ongeveer 260 km. Er loopt een weg naar toe die tevens de economische slagader is van tal van dorpjes met een typische lintbebouwing.
In een van die dorpjes pauzeren we bij de plaatselijke "Mc Donalds" waar we kunnen kiezen uit kip met ui, rijst of friet. We vragen of een sandwich ook tot de mogelijkheden behoort. Er wordt snel naar de plaatselijke bakker gelopen en ja hoor een sandwich kan. Dan blijkt waaruit die sandwich bestaat, uit diezelfde kip met ui en friet maar dan in een stokbrood. Wel lekker overigens voor €2--. Verder niet teveel bij nadenken en dooreten. De hele familie is betrokken bij de bereiding, het serveren en afrekenen. Het slachten van de kip hebben we in een van de vele slagerijtjes al kunnen zien. Verderop in het dorp maakt een groep jongeren muziek met trommels. Er wordt volop bij gedanst. Vrouwen zitten in groepjes onder een boom en kijken geamuseerd naar het tafereel. Onderweg komen we regelmatig dood vee tegen langs de weg, meestal aangereden, gieren doen de rest.
Wat later op de dag krijgt de Yellow Cap problemen met de rubberen verbinding van de cardanas. Deze moet gedemonteerd worden en dat levert een oploop op van veel kinderen. Op het moment dat we na een klein uur weer vertrekken gaan een aantal kinderen tegen de auto slaan, met zand gooien en zelfs met een stok slaan. We maken snel het raam dicht en gaan verder met de reis, de Yellow cap wordt gesleept. Jammer aangezien de oploop in het dorp erg gezellig was.
28 Maart 2011 - 07:30
Wim Welbers:
Dag Jaap en Hans.
Nou zeg indrukwekkende reis, wat een hoeveelheid ervaringen die jullie meemaken.Geweldige verslagen ervan trouwens Jaap! Wie schrijft blijft.
Het is echt een avontuur!
En de reis vordert gestaag naar het einddoel! Hoop dat alles voor jullie voorspoedig en met dezelfde enerverende positieve spanning blijft verlopen.
Ik zie vol verwachting uit naar het volgende verslag!
Groet Wim Welbers -
28 Maart 2011 - 08:07
Wil:
He mannen, het gaat jullie goed af, dat lees ik wel!
Jaap, niet teveel naar de inheemse mcdrek...denk aan je buikje... -
28 Maart 2011 - 09:45
Guus Kokx:
Beste Jaap en Hans,
Mijn petje af voor al jullie bijzondere inspanningen. Zeer indrukwekkend.
Gaan jullie nog elke dag onder de douche? Mis je je bed niet in Nederland? Ik zal maar ophouden.
Voor dit soort vragen hebben jullie echt geen tijd. Heel veel reisplezier, en heb een goed contact met de mensen die je ontmoet. En alvast een goede reis terug naar Nederland, waar alles zo goed aangeharkt is.
vriendelijke groet,
Guus Kokx
28 Maart 2011 - 18:41
Jacqueline:
Ha avonturiers,
Wat een geweldige reis maken jullie ..
Dat neemt niemand meer van je af en hier kan je lang op teren, en dat het voor een goed doel is maakt het helemaal perfect! Het is zeer vermakelijk om het reisverslag te lezen en Jaap je kunt nog altijd solliciteren op een baan als journalist voor een of ander reisblad c.q. programma.TOP!
Nog veel succes en plezier..
Jacqueline -
28 Maart 2011 - 20:16
Marietje:
Hans en Jaap mooi om jullie verhalen te lezen. Wat een vervelende kinderen zeg brengt dat de armoede met zich mee of zijn ze gewoon brutaal. Ik vind het knap hoe goed jullie alles doorstaan.
Maar ja het is daar dan ook "goed"eten verser kan het niet!!!!!!!!
Nog veel succes en ik zie uit naar jullie reisverslagen.
Gr Marietje -
28 Maart 2011 - 20:34
Frank Van Lith:
Beste Jaap en Hans,
Uit de reisverslagen mag ik op maken dat jullie het erg naar de zin hebben, af en toe flink afzien maar naar ik begrijp in een woord geweldig, dit wordt een overgetelijke ervaring met hopelijk een happy end, de "finisch" komt tenslotte alweer in zicht, ik lees ook niets van auto pech, dus de Landrover houdt zich goed, hij zal hem wel ''goed lusten" in dat mulle zand, en op tijd een nieuwe luchtfilter zal ook geen luxe zijn met al dat stof. Veel succes nog en zorg ervoor dat je heelhuids de eindstreep haald.